Κοντινοί Προορισμοί

Με αφετηρία το Akron Luxury Holidays μπορείτε να βρεθείτε σε λίγα μόλις λεπτά σε πολλούς προορισμούς πολιτιστικού ενδιαφέροντος καθώς και σε μέρη κατάλληλα για διασκέδαση αλλά και χαλάρωση.

1. Café-Bar-Restaurant Stork
Μόλις σε απόσταση 50 μέτρων από το ξενοδοχείο ένας μοναδικός χώρος για όλες τις ώρες της ημέρας. Απολαύστε πρωϊνό, καφέ, φαγητό και ποτό απολαμβάνοντας μία μοναδική θέα του τοπίου!
2. Αρχαία Επίδαυρος - Λιμάνι
Σεπολύ κοντινή απόσταση (1,5χλμ) βρίσκεται το γραφικό λιμανάκι της Αρχαίας Επιδαύρου, ιδανικό για βόλτα και χαλάρωση, όλες τις ώρες της ημέρας.
3. Μικρό Θέατρο Επιδαύρου
Στην Ακρόπολη της αρχαίας πόλης της Επιδαύρου και στην Ν.Δ. πλαγιά της, ιδρύθηκε σε παλαιότερη του Ασκληπιείου περίοδο, το μικρό θέατρο, για τις δημόσιες ανάγκες έκφρασης της εποχής, κυρίως όμως για τα δρώμενα της Διονυσιακής λατρείας, γι’ αυτό και ήταν αφιερωμένο στον θεό Διόνυσο. Από τις αφιερωματικές επιγραφές, προκύπτει ότι η κατασκευή του θεάτρου, πραγματοποιήθηκε τον 4ο π.Χ. αι., από χορηγίες εξεχόντων αρχόντων και επίλεκτων προσώπων της τοπικής κοινωνίας, εκείνης της εποχής. Χαρακτηριστικό του θεάτρου είναι οι επιγραφές, που αποτελούν ένα πραγματικό – ζωντανό μουσείο. Βρίσκεται σε απόσταση 1,8χλμ.
4. Παραλία Πολεμάρχα
Η Πολεμάρχα βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Akron Luxury Holidays (2χλμ) και στην ουσία πρόκειται για δύο υπέροχες ακρογιαλιές που σκιάζονται από ένα πυκνό πευκοδάσος, χωρίς ίχνος οργάνωσης.
5. Παραλία Γιαλάσι
Το Γιαλάσι θεωρείται η μεγαλύτερη παραλία της περιοχής και διαθέτει λευκό βοτσαλάκι και διάφανα νερά, και χωρίζεται σε οργανωμένα και μη κομμάτια, αποτελώντας σημείο αναφοράς κυρίως για τους νέους. Απέχει 2,8χλμ.
6. Παραλία Νέας Επιδαύρου
Σε απόσταση 5,5χλμ. από το Akron Luxury Holidays βρίσκεται η παραλίας της Νέας Επιδαύρου. Όμορφη και γραφική, ιδανική για στιγμές χαλάρωσης.

7. Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Σε μια χαράδρα, το 340 π.Χ., ο αργείος αρχιτέκτονας Πολύκλειτος ο Νεότερος έκτισε, σύμφωνα με τον Παυσανία, το θέατρο της Επιδαύρου. Από όλα τα αρχαία θέατρα το θέατρο της Επιδαύρου είναι το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο. Προορισμένο για τη διασκέδαση των ασθενών είχε χωρητικότητα 13.000 θεατών. Χωρίζεται σε δύο μέρη. Ένα των 21 σειρών καθισμάτων για το λαό και το κάτω, από 34 σειρές καθισμάτων, για τους ιερείς και τους άρχοντες. Η θαυμάσια ακουστική του, αλλά και η πάρα πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατηρείται συντέλεσαν στη δημιουργία του φεστιβάλ Επιδαύρου, θεσμός που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Απόσταση: 16χλμ.
8. Παραλία Καλλονής
Μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Αργολίδας, η Καλλονή, βρίσκεται σε απόσταση 24χλμ. από το Akron Luxury Holidays.









9. Ναύπλιο
Σε απόσταση 32χλμ. συναντάμε έναν τόπο ξεχωριστό, μυστικιστικό, ευλογημένο, γεμάτο φυσικές ομορφιές και πολιτισμό, που αιώνες τώρα, συνεχίζει να ανθίζει και να γοητεύει κάθε επισκέπτη, που χωρίς να το αντιλαμβάνεται, μυείται στο Κάλλος, την Αρμονία, αλλά και στο Όνειρο που μπροστά του γίνεται πραγματικότητα. Ο τόπος του είναι αυθεντικός και αυτή είναι η μαγεία της αναζήτησης, του κάθε οδοιπόρου που θα επισκεφθεί το Ναύπλιο.
10. Πόρος
Ο Πόρος είναι το νησί της γαλήνης, της ρομαντζάδας και της ξενοιασιάς. Είναι κατάφυτος με πεύκα που φτάνουν ως τις απόκρημνες ακτές ή τις αμμουδερές παραλίες του. Οι κάτοικοι του Πόρου είναι όπως όλοι οι νησιώτες στην Ελλάδα αυθόρμητοι, αξιοπρεπείς και φιλόξενοι. Απόσταση: 35χλμ.


11. Μυκήνες
Οι Μυκήνες βρίσκονται πάνω σε ένα μικρό λόφο, στις παρυφές του όρους Εύβοιας, μεταξύ δύο κορυφών του και κοντά στον οδικό άξονα που οδηγούσε από τον Αργολικό κόλπο προς Βορρά (Κόρινθος, Αθήνα, κλπ.) Ο λόφος κατοικήθηκε από την Νεολιθική εποχή αλλά κατά την Ύστερη Εποχή του Χαλκού γνωρίζει μεγάλη ακμή (1350-1200 π.Χ.), παρέχοντας το όνομά του σε ένα πολιτισμό που επεκτάθηκε σε όλο τον ελληνικό χώρο. Τρανά κυκλώπεια τείχη περιβάλλουν την ακρόπολη εκτός από την νότια πλευρά, όπου μία απότομη χαράδρα εξασφαλίζει φυσική άμυνα. Τα τείχη οικοδομήθηκαν σε τρεις φάσεις (περ. 1350 π.Χ., 1250 π.Χ. και 1225 π.Χ.). Απόσταση: 57χλμ.
12. Πόρτο Χέλι
Σε απόσταση 60χλμ βρίσκεται το Πόρτο Χέλι. Ιδανικό μέρος για μπάνιο και χαλάρωση.